Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Honda jazz comfort

Vraag gesteld door Joop46 op 12 december 2018

Ik zou graag een Honda jazz kopen. Is dat een verstandig besluit? Hebben jullie meer informatie of advies voor mij?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Honda Jazz een verstandige koop is.

Ik weet niet of u gaat voor nieuw of gebruikt. De Jazz is al in 1983 op de markt gezet en heeft al die jaren de nodige gedaanteverwisselingen doorgemaakt. Maar de Jazz heeft altijd het imago van Honda hoog weten te houden. Een goede en zorgvuldig afgewerkte auto met een héél duurzame en betrouwbare reputatie. Alle generaties Jazz zijn altijd een verstandige koop geweest. De nieuwprijs heeft de auto altijd wel wat exclusiever gemaakt en verklaart ook wel de matige verkoopcijfers. Daarom moet je er gebruikt ook gemiddeld méér voor neertellen dan bij een concurerend model.

Voor aanvullende info zie ook onze tests van de verschillende generaties Honda Jazz.***

Reactie van Joop46:

Ik bedoel voor het milieu het zal een nieuwe Honda jazz comfort worden***

Reactie van Joop46:

Honda jazz comfort automaat wltp waarde ?***

Reactie van Jos van der Drift:

De nieuwe manier om uitlaatgassen en brandstofverbruik te testen (WLTP) is bij de laatste generatie Honda Jazz ook toegepast maar nog wel omgerekend naar de oude NEDC test. De auto wordt op basis van die waarde ook fiscaal afgerekend. De door u genoemde versie staat in de prijslijst met een omgerekend verbruik van 4,8l benzine op 100 km met 109 gr CO2. Honda meldt de WLTP cijfers vermoedelijk eind januari 2019 pas te communiceren.We moet en het dus voorlopig nog met deze getallen doen.

Wanneer we naar de gemiddelde praktijk getallen kijken komen we uit op een verbruik van gemiddeld 1:15 en een werkelijke CO2 uitstoot van 152 gram. De Honda Jazz zal je dus niet in de top tien van de zuinigste auto's tegenkomen van dit segment. Wat dat betreft zijn er inderdaad schonere kandidaten.***

Reactie van Joop46:

Ik ben 72 jaar ,is het verstandig om de Honda jazz te kopen ivm verantwoord rijden. Kan de Honda ook op waterstof omgebouwd worden of is dat geen toekomst visie.
2: kan de n moter van de jazz omgebouwd worden op LPG of groene LPG. .in de toekomst.
U voelt wel dat ik graag een Honda jazz comfort wil , maar probeer ook iets voor het milieu te doen.
Elektrisch vind ik te duur. Gr. Joop Lemmink.***

Reactie van Jos van der Drift:

De Honda op lpg is geen optie. Honda geeft daar géén goedkeuring voor en bovendien levert dat nauwelijks een milieuwinst op. Naar waterstof ombouwen is technisch niet haalbaar omdat de elektromotor ontbreekt en de auto daar helemaal niet omtworpen is.

De moderne generatie benzineauto's is erg schoon. Zeker bij het wat kleinere en compactere segment. Wanneer u heel graag deze Honda Jazz wilt kopen zie ik geen reden u op andere gedachten te brengen. En wat het milieu betreft biedt verantwoord gebruik al een zekere winst. Dus voor korte ritjes misschien minder snel de auto pakken en een zuinige rijstijl. Maar de genoemde alternatieven zijn voor de Jazz geen haalbare kaart.***

Reactie van Joop46:

Bedankt voor het advies.
Ga een Honda jazz comfort automaat kopen. Rij ongeveer 10.000.km in een jaar.
Deze jazz trekt ook nog een caravan.
Maar blijf alleen maar in Nederland of een stukje Duitsland. Prettige feestdagen joop lemmink