Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe krijg ik de autohistorie gegevens uit Duitsland

Vraag gesteld door LG Lenting op 29 juni 2016

Wij hebben vorig jaar febr. een geimporteerde auto gekocht met weinig kilometers op de teller. Nu moet er een dure reparatie gedaan worden die en al weinig voorkomt, en als het wel voorkomt dan is dat bij een flink aantal kilometers.
Omdat we bij de verkoper geen gehoor krijgen zijn we zelf op zoek gegaan naar de historie van de auto.
Echter lopen we daar vast. Zowel de garage waar de auto verkocht is en de Duitse RDW zeggen allebei dat die gegevens er wel zijn maar dat ze die niet door mogen geven aan derden.
Wij komen zo dus niet verder.
Heeft u enig idee hoe we wel aan die informatie kunnen komen? Het zou ons nl een stuk op weg helpen om, mocht er met de kilometerstand zijn gesjoemeld, de garage aan te pakken die ons de auto verkocht heeft.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar de kilometerhistorie van een uit Duitsland geïmporteerde auto.

Een auto importeren uit het buitenland is niet geheel risicoloos en heeft ook nadelen. Een van de nadelen is dat de historie van de auto vaak niet of zeer moeilijk te achterhalen is.

Als de complete historie niet aanwezig is adviseren wij dan ook altijd om de auto voor aankoop te laten keuren.

U zou bij de merkdealer van uw auto kunnen proberen of zij de historie op VIN kunnen achterhalen of mogelijk uit de ECU of sleutel kunnen uitlezen. Als dit niet lukt en de Duitse verkoper blijft niet meewerken komt u waarschijnlijk niet achter de historie van deze auto.