Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB autokosten berekening

Vraag gesteld door robroe op 18 mei 2017

Op jullie site kan je de autokosten laten berekenen. Ik ben benieuwd in de kosten van mijn Ampera. Nu vind ik de reparatie en onderhoud vrij hoog i.t.t. wat mijn ervaringen zijn met de Ampera. Nu weet ik dus niet of de slijtage van de accu ook opgenomen is in het onderhoud. Vandaar mijn vraag wat valt er nu precies onder de categorie Reparatie en Onderhoud?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de de Autokosten tool op onze website.

De post Reparatie en Onderhoud in ons Autokosten programma gaat in eeste instantie uit van het gebruikelijke voorgeschreven onderhoud en reparatie maar houdt óók rekening met onvoorziene kosten. Het is niet uitgesloten dat er naast gebruikelijk onderhoud er óók weleens sprake kan zijn van buitensporige en onvoorziene gebreken.

Deze post gaat dus uit van een ''worse case scenario'' en zal dit getal in de praktijk in de meeste gevallen wel meevallen. Bij een hybride voertuig houdt dit programma ook rekening met de mogelijke kosten van een accupakket. Ook dat hoeft niet bewezen een noodzakelijke ingreep te gaan worden maar uitsluiten gedurende een bepaalde gebruiksduur kan natuurlijk ook niet. Het Autokosten programma gaat derhalve aan de veilige kant van de streep zitten om in de praktijk de kosten eerder mee dan tegen te laten vallen.