Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Navigatiesysteem

Vraag gesteld door henricusjacobus op 26 juli 2018

Contactformulier via anwb.nl: 17-07-2018 13:42:36


Ik heb een: Vraag
Met betrekking tot: Overige diensten
Over het onderwerp: Overige vraag Overige diensten
Bericht: Betreft Audio - Navigatiesysteem Travel Pilot DX.
Ingebouwd in mijn Ford Focus Futura 1.6
Kenteken 52 PX - PN.
Kilometerstand : 104570

Het navigatiesysteem werkt niet meer.
Ik had schade gehad aan mijn linker voordeur en aan mijn linker beweegbare buitenspiegel (door onbekende persoon aangericht terwijl ik boodschappen deed). De Schade is hersteld, maar het navigatiesysteem werkt niet meer.

Geachte medewerker van de A.N.W.B.
Wij gebruiken het navigatiesysteem niet regelmatig omdat wij door omstandigheden niet vaak meer buiten Zoetermeer komen.
Nu wilde ik het navigatiesysteem voor de eerste keer na de herstelwerkzaam - heden weer gaan gebruiken voor een rit naar het ziekenhuis in Rotterdam.
Het systeem was volledig van slag. Gaf straten en wegen op waar ik helemaal niet was of ging op Off Road.
De uitvoerende reparateur deelde mij mede dat het niet uitgesloten moet worden geacht dat de stroom bij het uitvoeren van de werkzaamheden is onderbroken door het laten branden van de binnenverlichting met gevolgen voor de accu. In het gedeelte van de handleiding Audio - Navigatiesysteem Travel Pilot DX (boekje Ford blx. 11) over het gebruik van de navigatie staat : Indien om de een of andere reden de accu wordt losgekoppeld, moet wanneer deze weer wordt aangesloten het navigatiesysteem een nieuwe scan uitvoeren voor beschikbaren satellieten. Dit duurt normaal niet meer dan drie tot vier minuten.
Ik ben teruggeweest bij mijn garage en vroeg of er een scan kon worden uitgevoerd. Een medewerker ging met mijn auto de weg op om via het menu van het audio navigatiesysteem het systeem te kalibreren.
Na het uitvoeren van deze actie was het resultaat hetzelfde als daarvoor, de navigatie werkt nog steeds niet.
Ik ben niet technisch en vraag mij af of het kalibreren (duurde wel dik 10 minuten) nu de scan is die omschreven is in de handleiding met een duur van maximaal 3 a 4 minuten voor het scannen van beschikbare satellieten.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na werkzaamheden waarbij de accu los is geweest werkt het navigatiesysteem van uw auto niet meer goed.

De Travel Pilote DX moet gekalibreert worden als de stroom onderbroken is.

Het systeem doet dit automatisch maar hiervoor is een rit noodzakelijk van ongeveer 15 km het lieft door een stedelijk gebied.

Op pagina 9 vindt u de instructies om, na de rit van 15 km, de berekende waarde door te geven aan de software. https://www.gebruikershandleiding.com/Blaupunkt-Tr...

Ik ga er vanuit dat het systeem na deze procedure naar behoren werkt.