Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoeveel km per dag met oldtimer rijden?

Vraag gesteld door Geeske D op 13 juni 2018

Beste ANWB,
eind juni/begin juli ga ik een TR6 (oldtimer) van Den Haag naar Aix en Provence rijden. Ik vroeg mij af hoeveel km reeel is om per dag te rijden (om het nog een beetje leuk te houden). Daarnaast was ik op zoek naar leuke routes (route national - N7?). En hebben jullie ook tips voor overnachtings-locaties waar de auto dan binnen kan staan? Ik ben benieuwd!

Hartelijke groet,


Geeske Duyzings

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt met een Triumph TR6 naar het zuiden van Frankrijk af te reizen.

Voor info over routes en leuke overnachtingslocaties verwijs ik u naar ''De mooiste autoroutes in West-Europa'' op onze website. Zie met name ''Frankrijk: Route Nationale 7, van Parijs naar Menton'' waar wordt verwezen naar de N7-gids. Zie ook deze pagina.

Hoe lang het leuk is om met deze oldtimer per dag te rijden is een moeilijke inschatting en hangt ook van het af te leggen traject af. Ik denk dan 3x2 uur maximaal. Het rijcomfort in de breedste zin van het woord zal het langdurig aan één stuk rijden redelijk snel opbreken. Vandaar ook de aanbevolen tussenstops. Fijne vakantie!***

Reactie van Geeske D:

Dank voor de snelle reactie. Het hangt natuurlijk van de snelheid af, maar komt dan 3x2uur ongeveer uit op 400km ofzo per dag? Of ben ik dan te positief?***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik denk dat 400 km per dag wel max is. Dat zou op gemiddeld 70 km/u uit moeten komen. Voor het overgrote deel van de N7 is dat geen probleem maar de de dorpen en steden die je met de N7 meepikt werken uiteraard vertragend.

Ik zou uitgaan van 350 km per dag zonder te hoeven jakkeren, met voldoende ontspanning en aandacht voor alle natuur en historie onderweg.