Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zoemend/Piepend geluid 2000/2500 toeren.

Vraag gesteld door HenricoW op 4 februari 2018

Ik heb een Ford Mondeo uit 2008 met een 2.5 vijfcilinder turbo. Nu heb ik een piepend/zoemend geluid. Wat met name tussen de 2000/2500 toeren zeer goed hoorbaar is zowel met constant gas als gas loslaten.

Dit geluid hoor je zowel bij het stilstaan in dat toerental als tijdens het rijden het is dus geen wiel lager. Ook de airco al uitgezet maar dat heeft ook geen effect. Met een koude motor is het geluid niet te horen met een warme motor wel.

De garage heeft de puley van de multiriem al vervangen inclusief riem en er is al een nieuwe dynamo opgekomen. Het geluid komt daar wel weg bij de multiriem/dynamo.

Wie kan mij hier mee verder helpen ben ondertussen al veel geld kwijt aan reparaties en heb het idee dat de garage ook niet weet waar het precies aan ligt.

Hopelijk is iemand hier bekend met het probleem!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De motor van uw Ford Mondeo 2.5 5 cilinder maakt een zoemend/piepend geluid tussen de 2.000 en 2.500 rpm.

uw garage heeft er al naar gekeken en al diverse onderdelen vervangen zonder resultaat.

Helaas is het niet mogelijk om via dit platform geluiden te lokaliseren Alleen onderzoek kan de oorzaak vaststellen.

Misschien kan een GMTOdiagnosespecialist de oorzaak vinden?***

Reactie van saher75:

misschien komt de geluid bij turbo , toen de motor koud was, hoorte u niets maar als de motor warm werdte , hoorte u geluid dat beteken slijtage in de lager van turbo of olie van de motor is niet goed.
ander oorzak misschien de lager van de koppeling heeft slijtage , indien u op de koppeling pedaal intreept op dezelfe toeren en de geluid is weg dat beteken inderdaat de lager van de koppeling