Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vergelijking 3 kleine diesels rond 2002

Vraag gesteld door Berend75 op 3 maart 2016

Goede dag!

Ik ben van plan een zuinige kleine dieselauto te gaan kopen voor een budget tot 1250 euro.

Nu heb ik drie modellen in gedachten.

De Nissan Micra 1,5 diesel 1999 tm 2002

De Peugeot 206 1,4 hdi tm 2002

De Renault Clio dCi 1,5 65 pk tm 2002

Welke auto is het meest duurzame en heeft het minste onderhoud? Gaat het minst snel kapot. En dan bedoel ik qua bediening, knoppen, motor, bak etcetera. Qua verbruik zitten ze allen 3 rond 1 op 23.

Misschien is er een ander model ook gunstig wat ik niet heb opgenoemd?

Maar ook graag advies tussen deze 3

Hartelijke groet,

Berend

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een betrouwbare kleine diesel binnen een beperkt budget.

De Micra heeft best een betrouwbare reputatie maar wil nog weleens roestproblemen hebben. Wat dat betreft is dat wel een aandachtspunt. De motor is van origine van Peugeot afkomstig.

De HDI in de 206 is op papier wat mij betreft de beste keuze. De DCI van Renault heeft niet helemaal een vlekkeloos verleden en krijgt dus minder de voorkeur. Een feit blijft echter dat binnen dit budget een 14-15 jaar oude auto per definitie een risico is.

Ik zou niet specifiek naar één bepaald merk en type auto kijken maar binnen de genoemde merken en budget de netste, best onderhouden en het meest frisse exemplaar. Wel mét een hagelnieuwe APK want van een duizend euro auto kan je makkelijk een maand later weer noodgedwongen afscheid van moeten nemen vanwege een bodemloze put aan reparaties.
Verder is een Polo SDI een minstens zo duurzame kandidaat en wellicht meer aanbod. Wat mij betreft mag deze ook op het lijstje.