Naar artikel

De onmogelijkheid om niet meer te tanken dan 8 liter diesel terwijl tank "bijna" leeg is.

Vraag gesteld door wizhen op 28 mei 2017

Het betreft onze MB C klasse CDI 220 uit 2006. Km stand 286880 in uitstekende staat. Nog nooit meegemaakt: wil vol tanken maar het werd met veel moeite ( steeds afslaan) 8 liter. Minuut later, bij andere pomp kwam direct diesel te voorschijn, "getankt" 0.11 liter! Er is 706 km. mee gereden en de meter geeft nu aan: 1/4 vol. Het was erg warm weer. Vóór ik naar de MB service ga of elders nog een keer probeer bij te tanken ben ik U dankbaar als U een advies wil geven. Bij voorbaat hartelijk dank. Gr. Henny Valk

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt dat het nagenoeg onmogelijk is de tank van uw Mercedes C-Klasse vol te tanken.

Het lijkt er op dat er iets mis is met de ontluchting waardoor het vulpistool herhaaldelijk afslaat. Misschien zou u het nogmaals kunnen proberen en is er mogelijk ook een relatie met het warme weer. Maar het betreft een uitzonderlijk verschijnsel en kom het in combinatie met merk en type auto ook helemaal niet tegen.

De vulpijp ziet er redelijk gecompliceerd uit maar mis de nodige details om vast te stellen waar het mogelijk fout gaat. Misschien dat door het warme weer een ontluchtingsklep wat verkleefd is en het u daarom moeilijk maakt. De ontluchting zou wat mij betreft het eerste aandachtspunt moeten zijn wanneer het probleem nog altijd niet voorbij is en u noodzakelijkerwijs toch op de dealer aangewezen bent.