Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ABS op elke Renault Clio uit 2001?

Vraag gesteld door Ruub87 op 19 juli 2016

Ik ben eigenaar van een Renault Clio 1.4 16v uit 2001. Een garage gaf aan dat de ABS ringen doorgescheurd waren. Daardoor zou de ABS niet meer werken en zou de auto mogelijk niet door de volgende APK keuring komen.

Het autobedrijf waar ik de auto gekocht heb beweert echter dat er helemaal geen ABS op dit model zit, want: ''anders zou het ABS lampje ook kort moeten oplichten bij het contact maken en dat doet ie niet, dus heeft ie sowieso geen ABS''.
Ik vind dit een aparte beredenering en wil graag weten wie er gelijk heeft. Ik zelf heb namelijk ook het idee dat de auto anders remt dan voorheen. Het autobedrijf waar de auto gekocht is kan zich hier niet in vinden.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of er op elke Renault Clio uit 2001 ABS zit.

In 2001 zit juist een modelwijziging maar ik ga er vanuit dat er in 2001 ABS op zit.

Het is vrij makkelijk te controleren, als er ABS op zit vind u op het instrumentenpaneel onderstaand lampje dat brand als het contact aan is en uitgaat als de motor loopt. Als het lampje niet brand met het contact aan dan is het lampje mogelijk stuk of verwijderd. Dit verklaart dan dat het lampje niet brand als de motor loopt of tijdens het remmen.