Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarop letten bij kopen Chrysler PT cruiser

Vraag gesteld door Comduin op 27 december 2016

Ik wil graag een Chrysler PT Cruiser kopen voor maximaal 2500 euro. Op welke dingen moet ik letten bij deze auto? Hoe duur is het onderhoud van deze auto? Is het uberhaupt wel verstandig een dergelijke auto te kopen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt een Chrysler PT Cruiser aan te schaffen.

De PT Cruiser is geen auto met een hele slechte reputatie. In onze occasion test wordt de PT Cruiser onder de loep genomen met ook de bevindingen van de Wegenwacht. Dat valt dus reuze mee.

Een feit blijft wel dat gezien de vraagprijs de leeftijd en kilometerstand navenant is en dat achterstallig en uitgesteld onderhoud best aan de orde zou kunnen zijn. Garantie is in de regel bij dit bedrag ook niet van toepassing. Misschien is een aankoopkeuring nog een te overwegen optie en feitelijk bepalend of het wel een verstandige koop is.

Wat de kosten betreft, ook op het gebied van onderhoud, is de huidige kilometerstand en uw jaarkilometrage erg bepalend. U kunt het beste deze kosten op maat berekenen met ons Autokosten programma, waarmee u ook de te verwachten onderhoudskosten te zien krijgt.