Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom werkt mijn radio/gps niet meer na vervangen accu?

Vraag gesteld door Wingerden op 24 april 2017

Enige tijd geleden heeft de iemand van ANWB-wegenwacht de accu vervangen van mijn Ford Focus station II, 1.6 90 pk TDCi econetic uit 2009. Direct bleek de radio/gps niet meer te werken; geen verzoek om een code ofzo, maar helemaal niets, zwart scherm, welke knop ik ook drukte. Zekeringen lijken in orde. Wat kan er mis zijn?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een niet werkende radio en navigatie na vervanging van een accu.

Dit verschijnsel komt bij een bepaalde generatie Ford modellen bij een specifiek aantal apparaten. De dealer moet hiervan op de hoogte zijn omdat er ook een service- en garantiebulletin van bestaat. Ik hoop dat dit nog als garantie gehonoreerd wordt omdat volgens dit platform er wel sprake is van een uitloopdatum.

Maar er is duidelijk sprake van een constructieve fout waardoor dit bij soortgelijke situaties kan ontstaan. Want alleen al bij een lege accu of starthulp schijnt dit al te kunnen voorkomen en heeft het niet eens iets te maken met de vervanging van de accu. Hopelijk kunt er iets mee richting de dealer, vooral wanneer u via de hierboven vermelde link ook nog beslagen ten ijs komt.