Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vulprobleem met tanken Hyundai ix 35 1.6 bj 2012

Vraag gesteld door tanken ix35 op 22 februari 2017

Bij het tanken slaat de pomp af tussen de 42 en 45 liter, hierna kan ik nog ca 18 ltr vol druppelen. Pistool al in alle standen gehad, ook andere pomp helpt niet. Rij de tank altijd leeg tot het lampje gaat branden .

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt problemen bij het vullen van de tank van uw Hyundai IX35.

Volgens opgave is de tankinhoud 55 liter. Rekening houdend met een reserve van ongeveer 8 liter bij een net brandend lampje zou u bij 42 liter mét reserve (totaal 50 l) ongeveer nog 5 bij moeten kunnen tanken. U weet er zelfs nog 18 liter bij te druppelen waarbij ik me afvraag wat u dan in totaal tankt en waar dat blijft.

De opgegeven tankinhoud is ongetwijfeld exclusief de vulpijp maar meer dan 3 liter zal dat zeker niet zijn. Overigens denk ik niet dat het méér willen tanken dan de opgegeven tankinhoud niet de bedoeling is. Het is niet ongebruikelijk dat bijvoorbeeld de laatste 5 liter wat minder gemakkelijk gaat. Maar wanneer je de tankinhoud bij het afvullen al voorbij bent, is het veelvuldig afslaan van het vulpistool wellicht ook een signaal dat verder vullen niet de bedoeling is. Het blijft echter wel merkwaardig dan bij 42 liter + 8 liter reserve= 50 liter + vervolgens nog druppelend 18 liter= 68 liter, waar dat uiteindelijk blijft?