Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Probleem met de automatische versnellingsbak,van onze FORD Transit 1992

Vraag gesteld door janenfrieda op 24 november 2015

De bak is pas gereviseerd bij een specialist, va dag 1 is het net of hij af en toe wil schakelen maar het dan toch niet doet.ondertussen zijn er 2 relais vervangen maar het probleem blijft. Laatst bij het verlaten van de snelweg liet ik gas los toen schoot de versnelling inzien vrij en met een luide knal in een versnelling, dit is niet meer gebeurd, maar de hik zit er af en toe nog in, de specialist weet het ook niet meer, wij hopen dat u een idee heeft wat er aan de hand is.
Mvg.Jan Barendse

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vraag gaat over een probleem aan de automaat van uw Transit. Na revisie zijn er klachten waar kennelijk geen oorzaak voor gevonden kan worden.

Ik heb ook helaas niet het verlossende antwoord. De werkzaamheden zijn kennelijk door een automaten specialist uitgevoerd die natuurlijk met terugwerkende kracht wél een goed functionerende automaat moet afleveren. Misschien zou een diagnose bij andere specialist nog een optie kunnen zijn. Ik ben wel van mening dat op basis van vermoedelijk 1 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden het verantwoordelijk bedrijf uiteindelijk dit moet oplossen.