Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Olieverbruik Audi A4 1,8 TFSI 2015

Vraag gesteld door Edwin257 op 23 november 2015

Hallo, ik heb hier kunnen lezen over de problemen, met het olieverbruik van de Audi A4. Wat ik graag weten wil is of dit probleem zich ook voordoet bij de auto's met bouwjaar 2015. Ik zit er namelijk over te denken om (prive) een 1,8 TFSI avant aan te schaffen van dit bouwjaar ( "oud model").
Zijn er daarnaast nog extra zaken waar ik op moet letten?

Groet Edwin

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de 1.8 TFSI motor van 2015 óók in aanmerking komt voor het beruchte olieverbruik.

Vanaf 2012 is er sprake van toegepaste modificaties en mag u dus uitgaan van een motor die hier gelukkig niet meer voor in aanmerking komt. De beoogde A4 van het één na laatste B8 type laat overigens wat betrouwbaarheid prima resultaten zijn. De enige opmerkingen slaan op de soms stroef schakelende handbak of in een enkel geval een blokkerende parkeerstand bij de DSG automaat. Verder komt vocht in het achterlicht incidenteel weleens voor. Maar de A4 van deze generatie heeft vooral een betrouwbare status.***

Reactie van Karrouch:

Is 1,8tfsi Audi A4 motor van 2008 óók in aanmerking komt voor het beruchte olieverbruik?***

Reactie van Jos van der Drift:

U heeft een vraag over hoog olieverbruik bij de genoemde Audi.

Het betreft specifiek om de motoren 1.8 TFSI en 2.0 TFSI zoals toegepast bij Audi maar ook de aanverwante merken van het VAG concern. Het bestrijkt de bouwjaren 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012. De genoemde Audi is dus een potentiele kandidaat voor buitensporig hoog olieverbruik. 1 liter op 2000 km is nog een redelijk ''normaal' verbruik maar in veel gevallen is het ruim méér dan 1 liter op 1000 km.

Er zijn tal van specialisten die dit duurzaam kunnen oplossen voor ruwweg zo'n 2.500 euro. Maar klagen bij de dealer en dat vooral ook volhouden kan financieel ook wel eens een bevredigend resultaat opleveren. Het probleem is bekend en de importeur lijkt nog weleens te zwichten voor mensen die het er niet bij laten zitten. En bij aankoop kan het nog weleens een reden zijn en dergelijke auto te laten staan.