Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorvermogen valt weg van Peugeot boxer 2.2.HDI van 2007

Vraag gesteld door Peugeot Boxer op 10 juli 2017

De EGR-klep zou de oorzaak zijn. Deze is samen met een pijp vervangen. Na zo'n 400km zelfde probleem. Motorlamp brandt, computer wijst weer op EGR-klep. Min aansluiting accu verplaatst en computer gereset. Daarna weer vermogensverlies en motorlamp aan. Nu geeft computer brandstofpomp als oorzaak.
Deze auto is een half jaar geleden met een startkabel gestart, waarbij de min van de startkabel niet op de juiste plaats is aangesloten, waardoor een kabelboom verbrandde en de koelventilatoren en ruitenwissers niet meer goed werkten. De kabelboom is gerepareerd en de bus heeft een half jaar probleemloos gereden.
Zouden de huidige problemen, die dus nog niet opgelost zijn, nog verband kunnen houden met het foutief starten? B.v. beschadigde sensoren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de mogelijke oorzaak is voor het wegvallen van motorvermogen bij uw Peugeot Boxer 2.2. HDI.

Ik kom het omschreven probleem inderdaad ook tegen met de hogedrukkpomp als oorzaak. Maar er zijn altijd meerdere opties mogelijk zoals bijvoorbeeld een defecte raildruksensor. Het is belangrijk dat er een duidelijke diagnose komt en er niet op basis van het uitlezen maar meteen de pomp wordt vervangen. Het meten van de pompdruk zal uitsluitesel moeten geven. Misschien is een diesel specialist nóg meer de aangewezen partij om de vinger op de juiste plek te krijgen.

De eerdere elektrische sluiting kan best motormanagement gerelateerde klachten opleveren. Maar kennelijk heeft de auto ná herstel het toen prima gedaan en verwacht ik niet dat dit nu ineens problemen geeft. Maar misschien is het een overweging een diesel specialist gericht een diagnose te laten stellen. Voor hun is het dagelijkse kost om met name met meten te weten wat er aan de auto scheelt.