Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

motorblok vervangen?

Vraag gesteld door Michiel Jansen op 30 juni 2018

Beste expert, helaas moet de motor van mijn Mazda CX 5 2,2 diesel gereviseerd worden of een ander motorblok krijgen. Ik neig ertoe om dan een ander motorblok te laten plaatsen. Kan ik dan gewoon weer vertrouwen op de motor? of is er dan toch grotere kans op andere storingen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het vervangen van het motorblok van uw Mazda CX-5.

Ik weet niet wat de reden van vervanging is en of er naar aanleiding daarvan nog andere storingen kunnen opspelen. Ik noem bijvoorbeeld maar een roetfilter of brandstofpomp. Ik denk dus dat uw garage moet kunnen inschatten of er nog kans is op verborgen gebreken, dus gevolgschade vanwege het defect aan de motor.

Deze vraag is relevant zowel bij revisie als een andere motor. Met het laatste doelt u waarschijnlijk op een gebruikte motor. Ik denk dat u dat vertrouwen in een gebruikt exemplaar vooral middels een stok achter de deur moet verkrijgen. Garantie dus van bijvoorbeeld 'n half jaar. Een ondeugdelijke motor of aanverwante storingen zullen zich binnen die tijd wel melden.

Op een revisie heb je meestal 1-2 jaar garantie. Wellicht is een gebruikte motor in z'n geheel een minder prijzige ingreep maar wat mij betreft dus wel mét garantie en duidelijkheid over de gereden kilometers. En vraag misschien nog wat nadrukkelijker of het defect aan de motor andere technische gevolgen kunnen hebben, als onaangename verrassing na een prijzig herstel.