Naar artikel

ik rij nu renault grand scenic. Wil overstappen naar automaat voor zelfde auto, of b.v. toyota verso, volvo xc60.

Vraag gesteld door henkenjos op 7 juni 2016

Vroeger eens renault santana automaat gehad, versnellingsbak in 5e jaar helemaal in duigen. Later mijn broer ook keer met gewone renault scenic. Vind renault grand scenic ideale auto, (hoge instap, comfortabel, voor senior) Is de automatische versnellingsbak van de renault grand scenic goed betrouwbaar? Of is van een ander merk beter?, zoals van de toyota verso of de volvo?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt over te stappen naar een auto met automatische transmissie.

Wanneer de Grand Scenic u de ideale auto lijkt hoeft de automaat u niet van de koop te weerhouden. De huidige generatie automaten mogen in al hun soorten gerust als betrouwbaar beschouwd worden. Het belangrijkste is wellicht de juiste keuze te maken omdat er nu eenmaal verschillende automaat varianten zijn met allemaal wel hun specifieke eigenschappen.

Een stevige en kritische proefrit is dus belangrijk om vast te stellen of de automaat het doet zoals u het wenst. Een conventionele automaat rijdt immers toch weer ander dan een CVT en óók weer anders dan een gerobotiseerde automaat of een met een dubbele koppeling. Wat betreft duurzaamheid en betrouwbaarheid is dat niet meer een serieus onderscheidend criterium.