Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

CNG vs Diesel restwaarde, onderhoud

Vraag gesteld door MGU op 24 augustus 2016

Beste,

Was benieuwd of ik hier het antwoord kan vinden op de vraag of ik er goed aan doe een A3 G-tron 2014 met ca 70.000 op teller te kopen en hiermee ca 35/40.000 per jaar kan gaan rijden voor een paar jaar of toch beter een A3 diesel kan aanschaffen voor ongeveer hetzelfde bedrag maar rond de 100.000 op teller en 1 jaar ouder.

Dit in relatie restwaarde, onderhoud.

Gezien het feit dan een A3 CNG zo recent is geen idee wat een CNG auto doet in populariteit bij hogere kilometers in onderhoud en inruil.

Hoop dat u hier een antwoord op heeft.

Dank alvast voor uw reactie!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U oriënteert zich op een Audi A3 en vraagt wat financieel gunstiger is: de diesel of de CNG-uitvoering die op aardgas rijdt.

Van beide auto's heb ik een berekening gemaakt op www.anwb.nl/autokosten. Daaruit komt de CNG-uitvoering op 36 cent per kilometer en de diesel op 38 cent per kilometer*. Twee cent per kilometer is in uw geval zo'n 750 euro per jaar verschil.

De afschrijving van de diesel is iets lager, 1,3 cent per kilometer*. Het verschil in onderhoud is te verwaarlozen. De CNG-versie komt goedkoper uit door lagere brandstofkosten en lagere motorrijtuigenbelasting.

*Genoemde getallen kunnen afwijken bij specifieker ingevulde gegevens. Ik ben uitgegaan van vergelijkbare auto-uitvoeringen (ProLine S Ambition), provincie Zuid-Holland en een gebruiksduur van 3 jaar)