Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitkering bij totaallos

Vraag gesteld door Wijolie op 11 november 2015


Onze auto was voor drie jaar voor aanschafprijs verzekerd , die zijn nu om . Kan dat verlengt worden , aanschafwaarde ligt momenteel op ongeveer gemiddeld 26500 euro en bij totaallos 21500. Of moet ik hem eerst verkopen en dan weer terug kopen .

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of na drie jaar een auto opnieuw voor de aanschafwaarde verzekerd zou kunnen worden.

Opnieuw drie jaar verzekeren op basis van de oorspronkelijke aanschafprijs zal niet meer lukken. U zou wel bij de verzekeraar kunnen voorleggen de auto op basis van de taxatiewaarde te verzekeren gedurende twee jaar en vervolgens weer opnieuw te laten taxeren.

Het is overigens niet zo dat een koerslijst bepalend is voor de waarde. In een total loss situatie zal een expert óók de markt verkennen om een vervangingswaarde vast te stellen. Uiteindelijk speelt staat en conditie óók een rol is de waardebepaling.***

Reactie van Wijolie:

Gm. Goed plan , de auto is bij de anwb verzekerd , weten jullie een adres van taxateur in de buurd van Enschede . En moet ik eerst contact opnemen bij afdeling autoverzekering . Bedankt voor de antwoorden. Mvg wijolie***

Reactie van Jos van der Drift:

Het beste is inderdaad om contact op te nemen met de afdeling verzekeringen; 088-2692222 en dit voorstel voorleggen of dit mogelijk is. Wellicht kan men ook een beëdigd taxateur aanwijzen zoals vermoedelijk Vreewijck Expertises en Taxaties BV in Enschede.