Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Yaris: MMT en terugroepactie

Vraag gesteld door CvdG op 4 mei 2015

Een paar maanden geleden heb ik een Toyota Yaris MMT uit 2006 gekocht bij een erkende garage). Na een paar weken ontstonden er problemen bij het wegrijden met koude motor: schokken en pas bij hoog toerental doorschakelen. De MMT werd opnieuw ingesteld bij een Toyota-dealer. Sinds een paar weken ontstaat het probleem opnieuw, ook rijdt de auto niet goed meer weg als de rem wordt losgelaten, wat eerder wel het geval was. Wat kan hier de oorzaak van zijn? (km.stand 80.000, 4e eigenaar).

In het register van de RDW staat voor deze auto nog een terugroepactie open. Dat zou betekenen dat dit nog niet hersteld is. Ik heb geen idee óf en wat ik hier mee moet. Kunt u mij hier antwoord op geven?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Terugroepactie Toyota Yaris
Er zijn terugroepacties geweest voor de Toyota Yaris van deze generatie. Als die nog niet zijn uitgevoerd volgens de RDW, dan kunt u zich bij de Toyota-dealer melden. De terugroepacties hadden geen betrekking op de remmen of de versnellingsbak. Het euvel dat u nu ervaart staat dus op zichzelf.

Storingsgevoelig
Het is bekend dat de MMT-automaat storingsgevoelig kan zijn, maar dat is een kwestie van elektronica/elektra. De dealer moet dit kunnen oplossen, er zijn procedures voor.