Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

leeglopen accu citroën jumper

Vraag gesteld door marloes1953 op 13 mei 2017

Dag wij hebben een camper citroen jumper van 1996, nu loopt soms wel en soms niet de accu leeg. Hij is geschorst dus staat nog stil hebben hem aan de oplader gedaan en toen startte hij weer gewoon even 10 minuten laten lopen daarna weer naar een week wachten weer opnieuw starten en wachten dit 2x gedaan alleen nu is weer leeg. kennis van mij zei dat het dynamolampje zwak brandt. Wij willen hem weer opnieuw gebruiken , dus opheffen schorsing & APK , willen alvorens naar garage te gaan graag wat meer weten wat er mogelijk aan de hand is, zodat wij ons er richting garage kunnen voorbereiden. Wie heeft raad

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een leeglopende accu.

De accu en laadstroomcircuit zal nader onderzocht moeten worden. Het advies is om de garage de conditie van de accu te laten testen. Bij voorkeur nadat u een klein halfuurtje gereden heeft. In principe moet de dynamo de accu dan vol geladen hebben. Los van die uitslag zal ook de dynamo op laadspanning getest moeten worden.

Het flauw brandende lampje duidt op een dynamo probleem maar kan ook iets simpelers zijn. Dit soort problemen kunnen ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld vervuilde contacten. Maar zoals gezegd is nader onderzoek noodzakelijk om de vinger op de juiste plek te krijgen.