Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoge reparatiekosten auto?

Vraag gesteld door Pieter H op 6 april 2017

Aan mijn auto, VW Polo Variant, is het volgende gerepareerd: -2 schokbrekers achter vervangen, en een schokbrekerschotel -remblokken vóór vervangen. -remmen achter schoongemaakt. -contactslot gerepareerd. -beurt + filters + APK Hierbij vraag ik me nog af, of het nodig is om twee schokbrekers te vervangen, als er één kapot is. Voor het bovenstaande wordt €850 ex btw gerekend. Is dit een reëel bedrag?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de reparatie kosten aan uw VW Polo.

Allereerst is het gebruikelijk en ook aan te raden schokdempers als set te vervangen. Een gebruikte auto met dempers die al de nodige jaren achter de rug hebben, zal met één nieuwe demper er een verschil in dempende werking zijn tussen link en rechts. Dat komt in de regel het weggedrag niet ten goede.

Wanneer ik een ruwe schatting maak van de kosten, kom ik uit op rond de 800 euro excl. btw. Daar zit niet het bedrag bij voor de reparatie aan het contactslot. Het is wat lastig een inschatting te maken zonder te weten welke handeling daarvoor verricht is. Maar met nog ruim een half uur extra arbeid hiervoor klopt het opgegeven bedrag wel.