Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota aygo (2010) versnellingbak problemen, zwaar schakelen, volgens garage een aygo probleem waar niets aan te doen is, klopt dit?

Vraag gesteld door 81004 op 9 oktober 2015

Onlangs, 6 weken geleden Toyota aygo (2010) bij dealer gekocht, nu blijkt dat deze steeds zwaarder schakelt, slecht in de 1e moeilijk in de achter uit en moeilijk in de 3e versnelling, kortom erg vervelend om mee te rijden.
Terug geweest bij dealer maar deze geeft aan na kort onderzoek dat het een Aygo probleem is en dat er niets aan te doen is. Wel vreemd, bij de aankoop hebben ze daar niets over gezegd laat staan ons gewaarschuwd hiervoor. 
Kan mij moeilijk voorstellen dat dit klopt, zijn deze problemen bekent bij ANWB?
Wat is jullie advies in dezen.

Alvast bedankt
Peter Meijer

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een klacht over een moeilijk schakelende Toyota Aygo.

Koppelingsprobleem
Het lijkt op een koppelingsprobleem met overeenkomstige klachten die we ook bij de Citroen C1 en Peugeot 107 tegenkomen. Een gemodificeerde nieuwe koppeling lost het probleem op. Er is dus duidelijk sprake van een gebrek en géén eigenschap. Met het oog op wellicht óók Bovag garantie mag u gerust hierover klagen. U mag immers een fatsoenlijk schakelende auto verwachten. Uiteindelijk wordt dit verschijnsel alleen nog maar erger.