Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

LPG injectoren Opel Corsa 2014

Vraag gesteld door KR1964 op 27 januari 2017

Bij de aanschaf van mijn Corsa in mrt 2014, is er vanuit de fabriek een LPG installatie ingebouwd. In december 2016 ging het lampje van het motoronderhoudsysteem branden en ben ermee naar de Opel Garage geweest. Kilometerstand ca 63000 km.

Na een afspraak gemaakt te hebben, hebben ze 4 LPG injectoren en verstuivers vervangen.
Daar het buiten de garantieperiode van 2 jaar viel, zouden ze bij Opel NL een coulance regeling aanvragen.
Gisteren heb ik een factuur ontvangen met een coulance regeling: 60% is voor mij en 40% is voor Opel.
Ik heb vandaag gebeld, waarop die 60/40 regel op gebaseerd is en de mededeling dat ik vind dat de injectoren na 60000 km vervangen dienen te worden, wel heel vroeg vind.

Als antwoord kreeg ik dat de 60/40 regel bij mij bekend was en dat ik ervoor getekend zou hebben (wat niet waar is) en vwb de injectoren, bij de een de injectoren langer mee gaan dan bij de ander?

Wat is de (gemiddelde) levensduur van LPG injectoren en hebben meer mensen die Opel ridjen, hiermee van doen gehad.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Problemen met de injectoren
Uw Opel Corsa Bifuel (benzine/LPG) vertoont problemen met de injectoren. Dat is een bekend verschijnsel. Opel dealers zijn ervan op de hoogte en hebben een servicebullentin van de importeur ontvangen. Daarin staat dat er bij klachten andere, gemodificeerde injectoren moeten worden gemonteerd, wat het probleem oplost.

Levensduur injectoren
De injectoren in uw Corsa gingen 60.000 km mee. Dat lijkt me inderdaad erg snel. Ik denk dat je redelijkerwijs mag verwachten dat dit component de levensduur heeft van de gemiddelde LPG installatie. Gemiddeld denk ik dan zo'n 150.000 km. Daarvan uitgaande heeft u 40% (60.000 km) reeds geconsumeerd, 60% (90.000 km) had u nog te gaan. Een tegemoetkoming van 60% van de totale kosten lijkt me dan op zijn plaats.

 


***

 

 

 

Reactie van KR1964:
Erik Jan, bedankt voor je antwoord.
Nu heb ik maar 40% tegemoetkoming gekregen. Wat zijn dan de stappen die ik kan ondernemen ?

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Erik Jan de Jong:
Na de aankoop blijkt dat het product niet voldoet aan de verwachtingen. Het heeft niet de eigenschappen die beloofd waren of er is sprake van een verborgen gebrek. U kunt de verkoper hierop aanspreken. Volgt u hiervoor ons stappenplan klachten na aankoop.