Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsenrek voor Hybride auto met trekhaak

Vraag gesteld door Lomabro op 12 augustus 2015

Hallo,

Ik zoek een fietsendrager voor een Hybride auto. met speciale trekhaak (met zo'n streepje bovenop dus.) Kan nergens vinden welke ik daar voor kan gebruiken, Zou u mij daarbij willen helpen en mogelijk wat opties voorstellen?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Trekhaak
Uw hybride auto is voorzien van een speciale trekhaak met een aangepaste kogel. Op de kogel zit een verhoging die juist is aangebracht om géén aanhanger of caravan aan te kunnen koppelen, waar de auto ook feitelijk geen goedkeuring voor heeft.
 

Rear mount connector
Dit systeem wordt ook wel een ‘rear mount connector’ genoemd waar juist wél in verreweg de meeste gevallen een fietsdrager op geplaatst kan worden. Verdere uitleg en welke dragers niet geschikt zijn vindt u via de onderstaande link. Let wel op het gewicht van drager en fietsen wat in de regel niet boven de 50 kg mag uitkomen.

Welke fietsendragers passen op de Brink RMC trekhaak

 


***

 

 

 

Reactie van Marcelw.:
Fijn om te vernemen welke dragers niet gebruikt kunnen worden. Ik zou graag vernemen welke wel! Ik heb gisteren een drager bij de ANWB gekocht, helaas, deze past dus niet :(. 

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Jos van der Drift:
Kunt u aangeven welk fietsdrager het betreft én of het hier ook om een speciale trekhaak gaat voor een hybride auto.

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Prius:
Deze websites geven aan welke fietsendragers NIET op een RMC kogel kunnen. Ik zou graag weten welke fietsendragers gegarandeerd WEL op een RMC kogel kunnen (dus een positieve lijst).

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Jos van der Drift:
Er bestaat alléén een lijst met niet geschikte dragers voor de Brink RMC trekhaak. Dat lijkt me ook niet onlogisch omdat waarschijnlijk de lijst van niet geschikte dragers kleiner is dan dragers die wél geschikt zijn. Bij het oriënteren op een fietsdrager kan het lijstje van niet RMC geschikte dragers, zoals vermeld op de website van Brink, simpel geraadpleegd worden of deze er tussen staat.

 • Uebler F-serie
 • Uebler P-serie
 • Uebler X-serie
 • Bosal Bike Carrier Compact
 • Pro-User (Diamant)
 • Westfalia BC 60
 • Travel en Co (ANWB)
 • TwinnyLoad XLC (Bikelift)
 • Atera Strada Sport M2
 • Thule Easy Fold 931
 • Thule EuroClassic G6 928
 • Thule EuroClassic 929
 • Thule Velocompact 927
 • XLC Azura
 • Thule Xpress 970

 


***

 

 

 

Reactie van hugomieshornman:
Ik ben ook op zoek naar zo'n fietsedrager. Ik heb ook niets aan een "incomplete" lijst welke niet geschikt zijn. Wie kan ons helpen?

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van JRe:
Ik heb al enige jaren een Spinder Hawk, die staat niet vermeld in de lijst van Brink, en zou dus geschikt zijn. Ik heb echter navraag gedaan bij TradeKar, die heeft onlangs Spinder overgenomen, en die wist mij te vertellen dat het niet zou passen. Wie heeft nu gelijk?

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van JRe:
Intussen heb ik het koppelingsdeel van de Spinder gedemonteerd om te kijken hoe dat de trekhaakkogel omsluit. Het blijkt dat het bovenste deel bovenin voldoende ruimte heeft voor het "streepje" op de RMC-kogel, er is zelfs nog wat ruimte over. Het slobgat in de onderplaat is iets groter dan de hals van de trekhaak.

Mijn conclusie is dat de Spinder gewoon kan worden gebruikt.

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Zonnecel:
Na veel zoekwerk heb ik vandaag een fietsendrager gevonden die past op een RMC trekhaak. Niet alleen gevonden maar ook gepast samen met een dealer en het paste. Het is de Novanext Luxe en zelfs een Nederlands fabrikaat en met een gewicht van circa 12 kg. Zelfs de fabrikant wist niet dat deze geschikt was voor zo'n trekhaak.