Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies Betrouwbare en Zuinige Occassion MPV onder 4000 euro

Vraag gesteld door RyNel op 19 januari 2018

Vanwege gezingsuitbreiding zoeken wij een goedkope, betrouwbare en zuinige occassion onder 4000 euro. Wij hebben een paar wensen:
*Comfortabel rijden
*Voldoende beenruimte bestuurder ( Ik ben 1.93)
*Betrouwbaar en Degelijk
*Goedkoop in onderhoud
*Zuinig rijden ( rond 1 op 15 zou mooi zijn)
*Hedendaags uiterlijk ( Opel Zafira, Mazda 5 prima maar niet Kia Carens 2001)
* Wij rijden ong 25.000 km per jaar particulier en zakelijk dus benzine en diesel...evt lpg?

Welke merken adviseren jullie?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een gebruikte MPV die het liefst aan alle gestelde criteria kan voldoen.

Op uw eerder gestelde vraag heb ik al 'n aantal geschikte auto's genoemd. Wat mij betreft blijven vooral de Toyota Avensis Verso, Mazda 5, Mitsubishi Grandis, Opel Zafira en VW Touran geschikte kandidaten. En zeker op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid ook in die volgorde.

Met 25.000 km op jaarbasis is diesel wat mij betreft geen verstandige optie. Dan gaat het vaak om forse tellerstanden en is de duurzaamheid en betrouwbaar van een diesel allemaal niet meer zo vanzelfsprekend én zijn de kosten dan vaak ook hoog. LPG is helemaal geen aanbeveling voor zover verkrijgbaar. Bij auto's op leeftijd is er bij het rijden op LPG vaak verhoogde slijtage en is het herstel bijna overeenkomstig uw budget voor een andere auto.

Een benzine versie is de meest zekere koop. Een verbruik van 1:15 is echter te hoog gegrepen. Daar moet een moderne middenklasser al z'n uiterste best voor doen, laat staan een ruime MPV. Maar de genoemde modellen zijn wat mij betreft een goed compromis tussen duurzaamheid en betrouwbaarheid met een zeer acceptabel verbruik binnen dit segment.