Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aanschaf Toyota Avensis 2010

Vraag gesteld door schorpioen99 op 14 november 2018

Ik ben zeer geinteresseerd in een Toyota Avensis Toyota Avensis 1.8 VVTi Dyn.Bns Sp uit 2010. Bij de occasiontests van de ANWB komen de Japanse merken er altijd heel goed uit. Qua betrouwbaarheid. Maar persoonlijke ervaringen met 2 x een Mazda 6 (roestvorming, cuppende banden, duur onderhoud) hebben mij wat kritischer gemaakt. Op een Engelse autosite kwam ik tegen dat de Toyota Avensis met de 1.8 motor veel olie gebruikt en dat de onderzijde van de auto zeer roest gevoelig is. Is dit juist of betreft dit een incidenteel exemplaar ?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Toyota Avensis.

Wat ons betreft is de genoemde Toyota een hele betrouwbare en duurzame koop. zoals inderdaad ook volgens onze Occasiontest Toyota Avensis (2008/heden) met ook de bevindingen van de Wegenwacht. De praktijk leert dat bepaalde klachten hooguit incidenteel zijn. Ik zou u echter géén betrouwbaardere auto uit dit segment kunnen noemen.

Roest bij de Mazda 6 is inderdaad herkenbaar verschijnsel geweest maar verder kleeft óók aan deze Japanner een hoge status van betrouwbaarheid. Misschien dat de Hyundai i40 en Kia Optima nog aardig in de pas blijven lopen met Avensis en de 6 maar dan is dat wel de top wat duurzame en betrouwbare kwaliteit betreft.