Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verloopstekker

Vraag gesteld door ANWB Webcare op 13 maart 2018

Geachte meneer/mevrouw, Deze mail is ter betrekking van 13 polige verloopstekkers en verloopstekkers. Omdat ANWB bekend staat om veiligheid, reizen en wegverkeer, dacht ik dat dit het juiste adres was voor een aantal vragen.

Op jullie site zijn verschillende stekkers te zien met de ISO/NEN normering 11446. Ook zijn er verloopstekkers te zien zonder ISO/NEN normering. (omdat die er niet zijn) In de ISO 11446 staat dat de stekker niet langer dan een bepaalde lengte mag zijn. Weet u toevallig waarom dit is? Is dit voor veiligheidsoverwegingen? Zo ja, waarom heeft u dan wel verloopstekkers in uw assortiment? Dat zou de stekker toch alleen maar langer maken?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

In de ANWB webwinkel zijn een aantal verloopstekkers te koop om de verbinding van de verkeersverlichting tussen auto en aanhanger te maken. Voor de aansluitingen is het algemeen geldende schema van de ISO 11446 norm gehanteerd.

Er is ons niet bekend dat er in de norm iets staat over lengte van stekkers. De link met veiligheid kan ik ook niet plaatsen, er bestaan namelijk ook verloopsnoeren en die zijn al gauw een halve meter lang.