Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing boordcomputer VW Tiguan 2008 2,0 TDI?

Vraag gesteld door OTR op 6 augustus 2015

De boordcomputer van mijn VW Tiguan 2008 2,0 TDI geeft regelmatig storing aan het motormanagement aan. Het gloeidraadje gaat knipperen of het lampje van "controleer de bandenspanning" gaat aan. Ook krijg ik regelmatig het bericht dat ik de werkplaats moet opzoeken. Vooral wat betreft het gloeidraadje vind ik dat vervelend, omdat in het instructieboekje staat dat de motor schade kan oplopen als ik blijf doorrijden. Mijn garage kan de oorzaak niet vaststellen en zegt dat er niets aan de hand is (behalve de boordcomputer zelf dan). Wie heeft dezelfde ervaring en een oplossing?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Deze motor heeft een hoog koppel bij een laag toerental. Bij veel korte stukjes en rijden volgens het nieuwe rijden kunnen er problemen met vervuiling optreden.

Regelmatig langer dan 20 minuten boven de 2.500 rpm geeft de motor gelegenheid zichzelf (en het roetfilter) te reinigen. 

Als de storing blijft kunt u, als de gloeispiraal knippert, bij een VW dealer langsrijden om de storing uit te lezen als het probleem er in zit.