Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen met Autostoel nieuwe Volkswagen Passat

Vraag gesteld door W.Peels op 22 maart 2018

Ik heb in januari 2018 een nieuwe passat gekocht. Deze is afgeleverd op 9 jan. Auto reed en zat goed. Op 5 febr. naar Groningen geweest, auto was prima, maar op de terug weg zat de stoel niet lekker meer en werd in de loop van 14 dagen steeds erger, er zaten allerlei hobbels in. Bij garage deed men erg ongelovig maar hebben er een nieuw binnenwerk ingezet. Hierna was het nog slechter. Wederom werd ongelovig gereageerd. Uiteindelijk had men een bedrijfje die dat wel zou oplossen. Hierna zat ik op een soort bult. Inmiddels geeist dat ik nieuwe stoel zou krijgen. Vandaag zouden ze de stoel verwisseld hebben met een stoel uit een andere nieuwe passat.Vraag me overigens af of ze weer het binnenwerk niet vervangen hebben. Maar ook deze zit niet goed. Mij werd wel te verstaan gegeven dat dit het was en ze niks meer konden doen.. het ligt aan mij. Ik heb sinds 1999 passat gereden, dit is mijn 7 de exemplaar die ik bij deze dealer gekocht heb dus ik weet ongeveer wel hoe een auto zit. Maar de vraag is hoe los ik dit op en waar kan ik een second opinion krijgen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent ontevreden over de stoel van uw nieuwe VW Passat.

Ik heb wel de indruk dat de dealer met de beste bedoelingen naar het probleem heeft gekeken. Er vanuit gaande dat de laatste keer de stoel ook daadwerkelijk is omgewisseld. Daarmee zou het probleem van een exemplarisch slechte stoel dan toch opgelost moeten zijn.

Ik begrijp dat de dealer inmiddels de schouders ophaalt en aangeeft niks meer voor u te kunnen doen. Dan rest u inderdaad nog de mogelijkheid een onafhankelijk expert in te schakelen voor een bindende uitspraak. U zou dat ook als zodanig kunnen afspreken met de dealer met de afspraak dat expertise kosten zijn op basis van ongelijkheid. Wanneer u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering zou u daar óók een beroep op kunnen doen.

Maar het gaat nu feitelijk om een derde onafhankelijke partij die een oordeel geeft over de stoel. U zou dan kunnen denken aan de Dekra of CED.