Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opnieuw aanvriezen van autoruiten

Vraag gesteld door GBSG op 22 februari 2018

Hallo, ik zie altijd tips op jullie website voorbij komen over het ijsvrij maken van je auto ruiten. Maar hoe ik mijn ruiten ook ijsvrij maak (afdekken, krabben of een spray), zodra ik ga rijden vriest er meteen weer nieuw vocht aan waardoor ik de eerste paar minuten bijna niets zie. Zodra de motor warm wordt, ontdooit het ijs op de ramen vervolgens van binnen uit, maar dat duurt dus even. Hebben jullie nog handige tips hoe je opnieuw aanvriezen van de ruiten kan voorkomen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Als de voorruit na het krabben tijdens de eerste kilometer weer dichtvriest, kunt u uw ruitensproeier gebruiken. De vloeistof moet uiteraard voldoende vorstbestendig zijn.

De praktijk wijst ook uit dat de ene vloeistof sneller weer bevriest dan de andere. Wij beschikken niet over een test van verschillende vloeistoffen, maar er is kwaliteitsverschil.***

Reactie van GBSG:

Bedankt voor je reactie Erik Jan. Dit heb ik ook geprobeerd, maar ook dat hielp onvoldoende... De ruitenwisservloeistof wordt bijgevuld in de garage, dus kan ik verder weinig aan doen. Tegen alle adviezen in ga ik nu toch handwarm water en/of de motor warm laten draaien eens proberen. En in de toekomst zoek ik een auto met voorruit verwarming :-)