Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik voldoen aan VW terugroepactie en ABT tuning behouden?

Vraag gesteld door Manoeska op 19 december 2017

Kan ik voldoen aan VW terugroepactie en ABT tuning behouden? Bij Autohaas, de VW dealer die de auto destijds ABT getuned heeft geeft men aan wel de terugroepactie software te kunnen laden en dan de ABT tuning terug te zetten maar de ABT tuning zal de VW software overschrijven en daarom geen garantie dat ik dezelfde prestaties terugkrijg. Wie heeft hier al ervaring mee en wie kan mij adviseren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over sjoemelsoftware update van VW met een ABT tuning.

Er wordt geen back-up gemaakt van de oude software en wordt feitelijk alles overschreven. U moet er dus echt van uitgaan dat u de extra prestaties kwijt bent.

Overigens is de terugroepactie niet verplicht en bent u vrij om daar eventueel óók van af te zien. Soms bereiken ons geluiden dat dealers hun klanten adviseren het niet te doen, omdat men niet kan garanderen dat de auto dezelfde rijeigenschappen blijft behouden. En wat de APK betreft; de RDW ziet een niet uitgevoerde update echter als een auto die niet conform is aan de eisen, waarbij de eigenaar de mogelijkheid, maar geen verplichting, heeft om een update te laten uitvoeren.