Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik een roetfilter in laten bouwen in een diesel dec 2004 en dan alsnog een groene milieu sticker krijgen voor Duitsland?

Vraag gesteld door Gert59 op 2 mei 2016

Hallo,
Ik heb een megane diesel 1.9 DCI 88KW dec 2014. Ik wil een duitse groene milieusticker hebben. Op dit moment zou er een gele sticker bij horen.
Ik wil een roetfilter in laten bouwen om dan een groene sticker te krijgen.
Kan dat nog en hoe wordt dat verder afgehandeld ?
Er is geen registratie meer van een roetfilter op het kenteken. Hoe gaat de aanvraag dan in zijn werk ? De RDW weet het niet ! Zij adviseren om met jullie (ANWB) contact op te nemen.
Gert

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is om voor een personenauto uit 2004 met een dieselmotor een groene milieusticker te krijgen na het plaatsen van een roetfilter.

Uw vraag is in behandeling genomen. Ik zal hier zo snel mogelijk op terugkomen.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U wilt een roetfilter inbouwen in uw Renault Megane II diesel uit 2004 met als doel een groene milieusticker te krijgen voor Duitsland.

BT Industrial in Nieuw-Vennep levert retrofit roetfilters met een KBA goedkeuring. Na montage van dit roetfilter kunt u met het kenteken van uw auto en de factuur met daarop het kenteken van de auto en het KBA goedkeuringsnummer van het filter een groene milieusticker voor Duitsland krijgen.