Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

slijtage in de homokinetische koppeling.

Vraag gesteld door saher75 op 19 augustus 2018

ik heb een rare probleem in mijn auto graag wil ik van jullie helpen. tijdens optraken voel ik een schok komt van versnelingbak of van voor wielen en tijdens draai ik naar rechts voel ik er slijtage of speling in de stuurwiel indien ik stel stand en draai ik de stuurwiel naar rechts voel ik niets (als is goed) en ook als ik in de stel sand gas geeft ,is er geen raar dus het probleem van de schok en speling kommen tijdens de rijden ,de planceren en uitlijn van mijn auto is goed en de banden zijn nieuw ,ik heb als bij kwikfit gecontroleerd . misschien er is slijtage in de homokint van aandrijas ! al vast dankuwel voor aandacht

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een probleem in de aandrijving van uw auto en vraagt of het mogelijk veroorzaakt kan worden door een versleten homokineet.

Helaas is het niet mogelijk om via dit platform diagnose te stellen.

Als een homokineet versleten is hoor je vaak een tikkend geluid bij optrekken in een bocht. U kunt dus proberen om bijvoorbeeld op een parkeerterrein met maximale stuuruitslag even vlot op te trekken. Als u een tikkend geluid hoort is de homokineet stuk.

U kunt natuurlijk altijd de aandrijving laten controleren door uw garage.