Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sleutel C-max niet meer herkend

Vraag gesteld door C-maxer op 13 september 2017

Ik heb sinds kort een C-max 2012. Bij het instellen van de radio had ik de wagen op contact gezet. Na ca. 30 minuten slaat de electronica uit, niets doet het meer. Bij de poging tot starten komt de melding: sleutel niet meer herkend. Auto afgesleept naar de garage. Daar kreeg ik de instructie om nooit meer de wagen op contact te zetten, maar altijd de motor te laten draaien als je een stroomverbuiker aan hebt staan. Dit lijkt mij een raar advies. Het zou zijn om daling van de boordspanning te voorkomen. Als de electronica dan ingrijpt snap ik nog wel, maar dat er een rigoreuze blokkering komt van de hele auto...??? Klopt dit verhaal?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Nadat u 30 minuten het contact en de radio van uw Ford C-max heeft aan gehad herkent de auto de sleutel niet meer en moet afgesleept worden. De dealer geeft aan dat de oorzaak een te lage boordspanning is geweest.

Het stroomverbruik van een moderne auto met de geluidsinstallatie aan is aanzienlijk.

Ford geeft aan dat bij een lage boordspanning instelling en Memory-functie van elektrische componenten verloren kunnen gaan.

De oorzaak is dus inderdaad een lage boordspanning. Een lage boordspanning hoeft dus niet tot gevolg te hebben dat memory-functie van elektrische componenten verloren gaat maar het kan voorkomen.