Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rinkelend geluid bij bocht rechts

Vraag gesteld door Heerlen1987 op 7 maart 2018

Ik ben gisteren per ongeluk met het maken van een te grote bocht tegen een stoepje aangereden en mijn auto maakt sinds dien een rinkelend geluid als ik een bocht maakt naar rechts. Wat kan dit zijn? Ik heb volgende week een grote beurt bij de garage.
Mvg

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw auto maakt een rinkelend geluid nadat u een stoep heeft geraakt.

Misschien dat de ankerplaat achter de remschijf iets geraakt is en licht verbogen. Dan zou het kunnen dat deze soms wat rammelt tegen de remschijf. Dat kan een blikkerig geluid zijn. Op zich geen serieus probleem en kan eenvoudig opgelost worden. Ik denk niet dat er een noodzaak is de garage eerder te bezoeken dan de ingeplande grote beurt.

Het is wel raadzaam bij de beurt dit geluid te melden óf eventueel met een proefrit ook daadwerkelijk te laten horen.***

Reactie van Heerlen1987:

Het klinkt alsof er iets los zit. Ik heb met het linkervoorwiel de stoep geraakt, het was een flink klap wat ik hoorde maar het wiel zit niet los, hij wijkt niet naar een kant als ik het stuur loslaat, het stuur trilt ook niet. Alleen als ik een bocht naar rechts maar en dus niet naar links rinkelt het wiel. Ik zal dit zeker meenemen bij de beurt zodat dit verholpen kan worden. Bedankt voor uw snelle reactie. Ik maakte me een beetje zorgen omdat ik nog een aantal dagen moet rijden tot de afspraak, wel alleen korte afstanden gelukkig.