Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag ik rijden met een gebroken arm die niet geneest.

Vraag gesteld door Loes1949 op 5 januari 2018

Ruim een jaar geleden heb ik mijn linker bovenarm gebroken net onder het schouder gewricht. Dit kon niet in het gips. Opereren is een optie maar er was geen garantie voor genezing. Mijn arm is niet genezen maar ik vind dat ik hem weer voor 90% kan gebruiken. Mijn vraag is of ik mag autorijden?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ik heb iets vergelijkbaars ooit bij de verzekeringsmaatschappij van mijn auto nagevraagd (beenblessure), want de vraag is natuurlijk of je verzekerd bent als er iets gebeurd. Ik kreeg daar te horen dat zij dat oordeel overlaten aan een (huis)arts. Als ik in geval van een calamiteit (waarbij mijn blessure mogelijk een rol zou kunnen spelen) bij navraag zou kunnen aantonen dat ik naar een arts ben gegaan, een beoordeling heb laten doen en dat de arts heeft gezien dat er in mijn specifieke geval geen belemmering is was ik gewoon verzekerd. U zou kunnen vragen bij uw eigen verzekeraar hoe zij dit zien?***

Reactie van Michiel Claesen:

Adviseer u uw behandelend arts te laten beoordelen of u wel/niet in staat bent met deze lichamelijke beperking op veilige wijze een auto te besturen.

Bij een verandering in uw medische toestand bent u niet wettelijk verplicht een Eigen Verklaring in te vullen.

Tot besluit adviseer ik u uw autoverzekering (WAM) op de hoogte te stellen van uw gewijzigde status van uw gezondheid. U bent immers gehouden iedere wijziging kenbaar te maken aan uw nverzekeraar.