Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het defect van de EGR klep na recall actie sjoemelsoftware ook voor skoda?

Vraag gesteld door AKE01 op 19 oktober 2018

Het defect van de EGR klep na recall actie sjoemelsoftware ook voor skoda? Ik lees veel over seat en VW, maar in de skoda zit dezelfde motor en dus ook dezelfde problemen. Is hier ook een coulance van toepassing?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een defect aan de EGR klep van uw Skoda ná de sjoemelsoftware update.

De terugroepactie heeft betrekking op de EA189 dieselmotoren die inderdaad bij de drie merken onder de kap is terug te vinden.
Volkswagen AG heeft een extra garantieregeling ingesteld voor bepaalde onderdelen van het motor- en uitlaatgasreinigingssysteem waar de EGR klep ook onderdeel van uitmaakt.

Voor meer informatie over de voorwaarden van deze regeling, verwijzen we je graag naar de website van het betreffende merk (Volkswagen/Audi/Seat/Skoda). Daar staat o.a: ''Deze regeling geldt ook voor alle auto’s waarbij in het verleden de EA189-update als onderdeel van de terugroepactie 23R7 is uitgevoerd. Hierbij geldt de periode van 24 maanden vanaf de dag dat de EA189-update is uitgevoerd (indien aan alle voorwaarden is voldaan). De regeling is gebonden aan het chassisnummer (voertuig identificatienummer). Als een auto binnen een periode van 24 maanden van eigenaar wisselt, is deze regeling ook voor de nieuwe eigenaar beschikbaar''.

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden heeft u dus alle reden u te melden bij de Skoda dealer en beroep te doen op deze extra garantie regeling.