Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bonkend geluid sturen bij (bijna) stilstaan

Vraag gesteld door Daanvd op 1 augustus 2016

Onze vakantie in Frankrijk zit er bijna op. We rijden vanuit de Dordogne met een Ford Fiesta 2008. Sinds een kleine week maak de auto een bonkend geluid tijdens het sturen, zowel links als rechtsom. De grote van de draai maakt niet uit. Het bonkende geluid is te horen wanneer er begonnen en geëindigd wordt met de beweging. Deze geluiden komen alleen voor tijdens stilstaan en bewegingen onder de 10 km/h.

Enig idee wat het probleem kan zijn? Is het mogelijk om nog een kleine 1000 km terug te rijden en dan de garage ernaar laten kijken. Zijn er acties die is zelfs kan controleren en/of ondernemen.

Groeten,
Daan

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Bonkend geluid
Uw auto maakt een bonkend geluid bij sturen op lage snelheid. Een bonkend geluid bij het maken van een scherpe bocht wordt dikwijls veroorzaakt door een kapotte homokyneet van de aandrijfas(sen), maar uw auto maakt het geluid ook als de auto stil staat. Daarom vermoed ik dat u het veerpootlager hoort kraken. Dat is niet zelf te verhelpen, er moet een garage aan te pas komen. Een andere mogelijkheid is een kapotte veer. Om zeker te zijn van een veilige terugreis adviseer ik bij een garage langs te gaan.