Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

storing motormanagement (P0446 tankontluchtingssysteem) in ANWB connected app

Vraag gesteld door storing motormanagement op 8 juni 2018

Sinds enige tijd brand er op het dashboard het motormangagement lampje. In de ANW connected app wordt die storing P0446 weer gegeven. Door Saab specialist is de auto geheel uitgelezen en tot de slotsom gekomen dat de tankdop niet goed afsloot. Vervolgens is er een nieuwe tankdop geplaats. Maar een paar dagen erna was de storing weer terug.
Het betreft Saab 97X 5.3
Wat kan de oorzaak van deze storing zijn?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de gesignaleerde storing aan uw Saab 9-7.

Er is niet héél veel Zweeds aan deze Saab die ook in de VS is gebouwd en feitelijk een GM product was. De productie periode was slechts drie jaar vanwege een gebrek aan enthousiaste kopers.

Wat betreft deze storing heb ik me vooral gericht op Chevrolet. In de hoedanigheid van een Saab kom ik niet veel info tegen. Als GM product wel meer, en wijst richting de ontluchting van de brandstoftank. Dat verklaart ook de nieuwe dop waar de garage op ingezet heeft. Niet onlogisch dus. In combinatie met de storingscode P0446 wordt er gewezen richting de ontluchtingsklep, elektromagnetische klep of de bedrading van de EVAP-tankontluchting. Hopelijk is dit een duw in de goede richting.