Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe houdt een Mitsubishi Space Star 1.0 zich in de bergen.

Vraag gesteld door Alphe 301 op 19 februari 2015

Ik ben van plan in Juni met vakantie naar de Dordogne in Frankrijk te gaan , nou wil ik graag weten of er ook mensen zijn die met dit model en motor ervaringen hebben opgedaan of dat er eventueel al testen mee gedaan zijn in bergachtige streken.Ik ben benieuwd.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Wie ervaring heeft met de Mitsubishi Space Star 1.0 (laatste generatie, model vanaf 2013) in de bergen is bij deze natuurlijk uitgenodigd om te reageren.
De Space Star heeft een motor die op toeren gehouden moet worden om er uit te halen wat er in zit, maar wij verwachten geen problemen. Beladen tot aan de maximum toelaatbare massa kan de auto volgens ons rekenprogramma vanuit stilstand op een helling van 14% wegrijden, een prima score.***

Reactie van Alphe 301:

Bedankt nog voor de informatie 14 % lijkt niet veel maar met de fiets heb je er een behoorlijke kluif aan , ik hoop alleen niet dat er teveel lawaai ontstaat bij het te lang in hoog toeren rijden .
Maar met de verbeteringen die ze door gevoerd hebben wat het lawaai betreft moet ik het maar avonturen.***

Reactie van M. Vd Berg:

Ik heb met deze auto als huurauto in Spanje slechte ervaringen. Je moet hoge toeren maken voor de nodige trekkracht, en met slechts 3 inzittenden en zonder bagage kwam ik een berghelling niet op. Als ik dit had geweten had ik liever een andere auto gehad voor onze vakantie.