Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij het uitzetten van het kontakt zakt de brandstofmeter niet,maar blijft staan.

Vraag gesteld door Terracan op 6 januari 2017

Na de laatste tankbeurt blijft de brandstofmeter na het uitzetten van het contact gewoon staan en zakt niet meer terug.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De brandstofmeter zakt, nadat het contact is uitgezet niet meer terug naar beneden. Dat kan verrassingen opleveren als na bijv. 200 km. de naald nog steeds op dezelfde plek blijft staat.
Als u direct na het voltanken de dagteller op 0 zet en u weet het gemiddelde verbruik van uw auto dan weet u hoeveel km u nog op de tank zou kunnen rijden. (Ik ga ervanuit dat u de tankinhoud weet)
En als uw auto een boordcomputer heeft, geeft die ook vaak aan hoeveel km u nog kunt rijden op de resterende tank inhoud.
Als dit allemaal niet helpt kun u het beste naar uw dealer gaan om het probleem op te laten lossen. En anders altijd een reseerve tankje met 10 liter benzine meenemen. Als het een diesel betreft moet u opletten dat u de tank niet leeg rijdt; want dan moet u het brandstofsysteem ontluchten.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Uw brandstofmeter blijft sinds de laatste tankbeurt op vol staan, ook als het contact uit is.

U geeft niet op om welk merk en type auto het gaat maar ik ga er vanuit dat er een mechanische brandstofmeter in zit. Misschien zit de naald van de brandstofmeter klem. Als een paar klappen op het combi instrument niet helpt zal u even langs een dealer moeten voor diagnose.