Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto reis naar Rusland (Kaliningrad) groene kaart

Vraag gesteld door milan69 op 1 juni 2018

Mijn autoverzekering dekt Rusland niet (doorgehaald op groene kaart) en ik wil samen met paar vrinden binnenkort naar Kaliningrad via noord-oost Polen rijden. Op verschillende forums gezien dat een kort termijn WA verzekering is mogelijk te kopen aan de grens post, maar nergens kon ik exact vinden waar is die te koop en hoeveel kost die.
Kunt u me hiermee helpen met juiste informatie en tips?
Er wordt ook genoemd dat voor Rusland een Internationale rijbewijs zou nodig zijn. Als dat waar is, waar kan ik die regelen?

Alvast bedankt voor antwoord,
Milan

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Op deze pagina vindt u alle informatie over (internationaal) rijbewijs en voertuigdocumenten. U moet kunnen aantonen dat uw voertuig verzekerd is, ik zou daar in eerste instantie contact over opnemen met uw verzekeraar.

 

Reacties

Milan

Auteur

 

 

Ik heb contact met mijn verzekeraar al gehad, maar helaas dekken zij Rusland niet en hebben voorlopig geen oplossing hiervoor. Zij hebben me doorverwijzen naar een assurantiekantoor die biedt z'n aanvullende auto WA verzekering e.e.a. voor Rusland ook.
Omdat prijsindicatie voor deze extra WA (1 maand) behoorlijk hoog is, ben ik op zoek naar een alternatief.
Vandaar mijn vraag of jullie weten wat zou dat aan de grens kunnen kosten.

C. Euser

Auteur - 7 juli 2023

Beste Milan je voor redelijke premie terecht bij https://4x4murmansk.com/ online en snel aanvragen je kan in euros betalen en in het Nederlands praten en schrijven. Ik heb zelf er ook een.