Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

welke auto kies ik?

Vraag gesteld door Joop-Koopman op 17 oktober 2017

6 jaar geleden adviseerde u me over aanschaf auto. Uit uw drie suggesties koos ik de Kia Venga die me redelijk goed is bevallen. Nu is mij aangeraden om bij nieuwe aanschaf een automaat te kiezen. Gelet ook op de leeftijd van mijn vrouw en mijzelf willen wij dat nu doen. Voor ons is verder belangrijk een verhoogde zit ook voor bijrijder en veiligheidsopties zoals camera en piepsystemen. Onze garage waarmee we tevreden zijn noemde de Venga automaat, maar ook de Picanto. Eigenlijk gaat onze wens uit naar een auto die qua lengte en vermogen en onze eisen daar tussen in ligt. Bestaat zo een auto met redelijke prijs kwaliteit verhouding, ook al zouden we dan van garage moeten switchen? Kunt u me opnieuw zo goed adviseren? Bij voorbaat veel dank

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een vervanger voor uw KIA Venga. U zoekt een auto met hoge zit en automaat.

Uw dealer stelde voor een KIA Venga automaat of een KIA Picanto automaat maar u vraagt of er een mogelijkheid is voor een auto tussen deze twee modellen in.

Als de KIA Venga goed bevalt en de dealer is vertrouwd is een Venga automaat denk ik een prima oplossing, KIA heeft geen model tussen de Picanto en de Venga met een hoge zit.

Als ik bij andere merken ga kijken denk ik aan:

  • Nissan Note
  • Honda Jazz
  • Toyota Yaris
  • Opel Karl Rocks
  • Suzuki Swift

Deze auto's zijn allen in automaat verkrijgbaar en als optie met parkeersensoren en/of camera.