Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startprobleem peugeot 107 1.0 urban move 2011

Vraag gesteld door dutchroy69 op 11 september 2015

Het gebeurt regelmatig dat de auto wel start.. maar niet aanslaat. Of eigenlijk direct weer afslaat na starten. Tot nu toe lukt het uiteindelijk wel ,maar na soms wel 8 keer. Ook met reservesleutel, zelfde probleem. Transponderprobleem is het dus waarschijnlijk niet. Bij Dealer gebracht, maar daar start ie uiteraard wel meteen.. geen storing uit te lezen, en kon niets vinden. Op advies van dealer een of ander goedje bij benzine gegooid. Nu twee weken verder... probleem blijft hetzelfde.
Probleem is ontstaan na drie weken stilstaan na vakantie. Weet niet of dit er mee te maken heeft. Wat kan het zijn? Alvast bedankt!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Peugeot 107 heeft een storing waarvan de garage de oorzaak niet kan vinden. Die doet zich niet altijd voor. Op het moment dat de auto bij de garage was werkte alles goed. De auto genereert ook geen foutcodes. Dat maakt het zoeken naar de oorzaak moeilijker.

Sensoren
Veelal zijn niet goed werkende sensoren de oorzaak. We kunnen heel veel sensoren benoemen die mogelijk de oorzaak kunnen zijn. Omdat de storing alleen is te vinden op het moment dat die zich voordoet, zou de garage voor een langere periode (dus meerdere starts) iemand met de auto moeten laten rijden die apparatuur bij zich heeft. Op deze manier kan er een goede diagnose gesteld worden.

De juiste man op de juiste plaats
Het beste advies wat ik kan geven is aan de garage te vragen of de garage het probleem echt kan onderzoeken. Een middeltje in de tank gaat dit probleem in ieder geval niet oplossen. Er zal dus gestart moeten worden terwijl live data zichtbaar is. Dan kan de garage zien wat er aan mankeert. Dit kan het beste bij de merkdealer, die hebben de juiste apparatuur voor deze auto.