Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oude auto verkopen of laten repareren?

Vraag gesteld door Ollaolla op 25 augustus 2017

Wij hebben een V50 vijf cilinder van begin 2005. Die heeft bijna 300.000 km gereden. Net nog nieuwe zomerbanden aangeschaft. Nu moet (na wat eerdere reparaties) deaandrijfashoes worden vervangen. Is een dure reparatie. Geen idee wat ons nog meer te wachten staat, of niet natuurlijk. Is het verstandig om een andere auto aan te schaffen? Zou ons wel aan het hart gaan....

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het verstandiger is de auto nu weg te doen of tóch te laten repareren.

Belangrijk in deze overweging is de huidige staat en conditie. U meldt een noodzakelijke vervanging van de aandrijfashoes en is wat mij betreft géén reden de auto daarom weg te doen. Belangrijk is echter of naast deze reparatie er méér werkzaamheden op kort of langer termijn noodzakelijk zijn.

Wanneer het een lange optelsom gaat worden van hoge onderhoudskosten, is het verstandig er nu een streep onder te zetten. Maar wanneer na onderzoek blijkt dat er géén onaangename verrassingen zichtbaar zijn is het de investering zeker waard. De economische waarde is nagenoeg nihil en zijn dit feitelijk de goedkoopste jaren. Mits de onderhoudskosten echter niet buitsensporig worden. En een nieuwe aandrijfashoes is wat mij betreft géén buitensporige ingreep.