Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gebreken bij Renault Scénic 2016

Vraag gesteld door albzwol op 17 september 2017

Welke gebreken kan ik verwachten bij de Renault senic van 2016

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt welke gebreken er zijn te verwachten bij de Renault Scénic van 2016. Dat kan het model betreffen dat tot en met 2016 is gebouwd, of het nieuwe type dat in 2016 is geïntroduceerd.

In de ANWB-occasiontest van de generatie Scénic 2009-2016 lezen we het volgende:

"Deze Scénic-generatie wordt geplaagd door diverse euvels die we ook kennen van de vorige Scénic, zoals de individuele bobines die zonder oorzaak de geest geven. Een kleine oorzaak (vocht, vuil) kan tot diverse elektronische storingen leiden, omdat via het CAN-BUS-systeem alles met alles in verbinding staat. Specifiek voor deze generatie geldt dat de elektrisch bediende handrem soms niet wil lossen. Er is wel voorzien in een noodmethode, maar dat is voor de meeste automobilisten niet te doen, dan is hulp van de Wegenwacht noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor elektronische storingen waarvoor een zekering dient te worden verwisseld. De zekeringkast zit zo lastig weg gebouwd dat deskundige hulp onontbeerlijk is. Een ander bekend probleem is een draadboom die net iets te strak om de versnellingsbak loopt. Daarop slijt die door, waardoor de auto ermee stopt en niet meer aanslaat. Een noodoplossing is wel te bedenken, maar de definitieve reparatie kan knap ingewikkeld (en dus duur) worden."

En: "Als ruimte en/of die hoge zit een vereiste zijn, dan is een Scénic een mogelijkheid. Anders dan vroeger zijn er wel heel veel alternatieven, ook voor lagere prijzen en ook met een betere staat van dienst in kwaliteit en betrouwbaarheid."

Op het Renault-forum kunt u meer ervaringen lezen met deze auto.

Van het nieuwste model Scénic, dus het model dat in 2016 op de markt kwam, is de kwaliteit hopelijk verbeterd. Veel klachten kom ik daarover nog niet tegen, dus dat is een goed teken, al zitten deze auto's allemaal nog wel binnen fabrieksgarantie.