Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achterbank met 3 isofix mogelijkheden

Vraag gesteld door Donkeyshot op 30 juli 2018

We verwachten een tweeling. Onze dochter zal ca. 1 jaar en 7 maanden zijn dus moeten er 3 veilige kinderzitjes in de auto kunnen. Ik vermoed dat onze Focus Mk3 (2007) dat niet aan kan, en extra ruimte is natuurlijk welkom.
Welke mogelijkheden zijn er? Ik denk dat een Grand C-Max niet kan, en ook een S-Max heeft geloof ik slechts 2 isofix aansluitingen (standaard). Ik ben niet erg bekend met bijv. Franse merken maar sta daar niet negatief tegenover. budget ca. €15.000. Liefst niet te veel op te tellen en niet te oud.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een auto waarin u 3 kinderzitjes veilig kunt monteren.

Isofix voorkomt montagefouten maar is niet veiliger dan een op juiste wijze gemonteerd stoeltje zonder isofix. Er is geen zoekmachine waar gezocht kan worden op aanwezigheid van 3 isofix aansluitingen .

1e auto waar ik aan denk is een Mazda 5 omdat dit een zeer betrouwbare ruime auto is met schuifdeuren achter, waardoor het erg makkelijk is de kinderen achterin de stoeltjes te plaatsen.

Toyota Verso is een goede 2e, ook zeer betrouwbare auto maar ook de Ford S max zou goed kunnen voor wat betreft veiligheid, betrouwbaarheid en ruimte.

Verder zou u nog kunnen kijken naar een Kia Carens, Peugeot 5008 of een Citroën C4 Picasso.***

Reactie van Donkeyshot:

Na enig onderzoek heb ik de volgende conclusies getrokken:
- Een Mazda 5, Toyota Verso zijn niet erg ruim (indien je ook een ruime kofferbak nodig hebt. Tevens is de achterbank eigenlijk een 2,5 zit.
- Een VW Sharan of de nagenoeg identieke Seat Alhambra hebben schuifdeuren en drie identieke kinderzitjes.

Een Isofix is veiliger dan een een stoel zonder Isofix. Het neem namelijk het risico weg dat je het stoeltje een keer incorrect plaatst, zeker geen onmogelijkheid als je er drie moet plaatsen.

Drie (identieke) stoelen met Iso-fix vinden we bij een de VW, de Seat, de Peugeot 5008 en Citroen C4 Grand Picasso. De nieuwe Pure Blue motoren van de Franse auto's schijnen betrouwbaarder te zijn, maar ik voel toch meer voor de VW-familie.

Schuifdeur is zeker een pré.

De Ford Galaxy is bijzonder lelijk en daar zie ik mezelf niet in rijden. Kia's hebben een zeer discutabele reputatie en daar begin ik met mijn budget dus niet aan.

Mercedes en BMW hebben geen echte MPV's waar 3 kinderstoelen in kunnen.

Ik denk dat de Sharan of Alhambra het beste zijn. Ik heb de C4 Grand Picasso bekeken: Mooie auto. Het prijsverschil met vergelijkbare VW is bijna €10k. Is dat de betrouwbaarheid? vraag ik me dan af.