Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wil een auto met automaat aanschaffen

Vraag gesteld door Hawi43 op 7 december 2017

Auto met automaat van het jaartal 2015-2016, heb nu een Ford Fiesta
handgeschakeld.
Welke is voor mij de geschikte auto

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt welke auto met automaat geschikt is. Dat hangt nog het meest van uw persoonlijke wensen en eisen af, maar dat laat u in het midden.

Bevalt de Fiesta verder goed? Is de behoefte aan een automaat de enige reden om een andere auto te kopen?***

Reactie van Hawi43:

Sorry, had iets meer gedetailleerd moeten zijn, daar ik heb 2 nieuwe heupen en een knieprothese heb is het schakelen voor mij aan de lastige kant.dus voor mij zal de automaat een uitkomst zijn.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Begrijpelijk dat u na zo'n ingrijpende verandering een automaat zoekt. Wélke dan het meest geschikt is hangt toch wel van uw persoonlijke eisen en voorkeuren af. Daarnaar ben ik eigenlijk nog op zoek.

De meeste auto's in het B-segment (de grootte van de Fiesta) zijn leverbaar met automaat. Een nieuwe Fiesta automaat kost dan wel 21.545 euro. De auto gooit dan wel hoge ogen. Een Opel Corsa, Suzuki Swift en Dacia Sandero zijn met automaat gunstiger geprijsd.

Afgelopen zomer hebben wij 14 auto's in deze klasse getest, weliswaar met handbak. Van deze 14 zijn de Hyundai i20, Kia Rio en Nissan Micra (nog) niet leverbaar met automaat. Als testwinnaars kwamen de Hyundai i120, Skoda Fabia en Seat Ibiza uit de bus. De Skoda en de Seat zijn leverbaar met automaat.

Goedkoper, rond de 14.000 euro kan ook, maar dan zijn de auto's wel kleiner. Ik noem bijvoorbeeld de Opel Karl, Peugeot 108, Mitsubishi Space Star.

Als u een hogere instap en zitpositie prettig vind, dan komen we bij zogenaamde crossovers uit. De Renault Captur, Kia Niro, Opel Crossland X en de Seat Arona zijn een paar voorbeelden.

De meeste nieuwe auto's hebben wij getest. U kunt de verslagen zien op anwb.nl