Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlichting valt uit bij inschakelen groot licht

Vraag gesteld door annemiekeanwb op 4 januari 2016

Hallo, als ik in mijn net aangeschafte Prius van januari 2005 het groot licht inschakel, valt soms alle verlichting uit. Heeft iemand misschien dezelfde ervaring / weet iemand een mogelijke oorzaak? Ik heb de verkoper op de hoogte gesteld en ga woensdag naar de garage, maar ben zeer benieuwd naar info die kan helpen bij oplossing.
Groot licht weer uitschakelen helpt niet, dimlicht uit en weer aan ook niet. Tweemaal dachten we dat remmen hielp, maar dat lijkt toeval want de derde keer hielp dat niet. Idem van drive naar neutraal schakelen. In P-stand was het verschijnsel niet te herhalen, wel in drive. (De auto houd ik intussen aan de kant, want je rijdt dan opeens in het pikkedonker, levensgevaarlijk!) Bij voorbaat veel dank voor elke bijdrage in deze puzzel. Mvg, Annemieke

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De storing in de verlichting van uw Toyota Prius is geen bekend euvel. Opsporen kan lastig zijn omdat de storing zich niet altijd voordoet. De aandacht zal als eerste uitgaan naar de lichtschakelaar. Blijkt dat niet de boosdoener te zijn, dan is on-board diagnose de meest effectieve manier om de oorzaak op te sporen.